Bewezen tips om een betere kok te worden
Hoewel de meeste mensen maaltijden willen kunnen bereiden die anderen versteld doen staan, kan het proces om een grote kok te worden vaak overweldigend lijken. Koken is zo toegankelijk omdat je in je eigen tempo kunt gaan, en als je deze tips probeert toe te passen, kun je sneller dan het knipperen van een oog een meesterkok zijn.
Haal het meeste sap uit citroenen. Vers citroensap is veel lekkerder dan het sap dat uit een fles komt, maar het is soms verrassend hoe weinig sap je uit een citroen kunt halen. Verwarm de citroen in de magnetron 20 seconden op hoog vermogen. Rol de citroen dan met zo veel mogelijk druk op je snijplank. Zo krijg je ongeveer twee keer zoveel sap uit de citroen, en je gerecht zal veel smaakvoller zijn!
Overweeg olie aan de zijkant van je pan te doen, in plaats van in het midden, zodat je voedsel al verhit is als het ermee in aanraking komt. Hete olie voegt meer smaak toe aan het voedsel, waardoor je het lekkerste resultaat krijgt als je klaar bent.
Als je het gevoel hebt dat een stuk voedsel dat je op het punt staat te koken er niet goed uitziet of bedorven kan zijn, kies dan altijd voor de voorzichtigheid en gooi het weg. Het is beter een paar dollar kwijt te zijn dan jezelf de komende weken voedselvergiftiging te bezorgen.
Als je ingrediënten bewaart die je bij het koken zult gebruiken, is het een goede gewoonte ze in grote hoeveelheden te bewaren en ze in plastic zakken in te vriezen. Dit maakt het bereiden van voedsel gemakkelijker en sneller. Als je bijvoorbeeld groenten klaarmaakt, kun je ze gewoon uit de vriezer halen en koken.
Als je een biefstuk braadt, verwarm je je braadpan tot de juiste temperatuur voor je er de biefstuk in legt. Het resultaat is een aan de buitenkant geschroeide biefstuk met een zeer sappige binnenkant. Het braadproces moet ook snel gaan, maar hangt af van hoe gaar je de biefstuk wilt hebben. Overkoken kan leiden tot een uitgedroogd eindresultaat.
Heb je problemen met vlees dat aan de pan of grill blijft kleven? Dit is gemakkelijk op te lossen. Besproei je pan of grill met olie voor je begint te koken. Dit zal het oppervlak van de pan of grill coaten en voorkomen dat het vlees aan een droog oppervlak blijft kleven.
Als je veel huisdieren in huis hebt, mogen ze niet bij je in de keuken zijn als het fornuis dicht bij de vloer staat. Dit kan een gevaar voor de veiligheid zijn, want je wilt het risico dat je huisdieren gewond raken verkleinen. Houd alle dieren en kleine kinderen uit de buurt van hete ovens.
Als je rundvlees gaat kopen, kijk dan of er niet te veel vloeistof in de verpakking zit. Een overdreven hoeveelheid vloeistof kan erop wijzen dat het rundvlees niet goed bewaard is of dat het niet meer goed is. Controleer ook altijd de houdbaarheidsdatum.
Als jij en je partner van koken houden, overweeg dan een kookles voor stellen te nemen! Kooklessen voor koppels stellen je in staat nieuwe keukens te ontdekken, van elkaars gezelschap te genieten en ook meer te leren over samenwerken in de keuken. Een goed bewaard geheim is dat de mannen net zo van deze lessen genieten als de dames " en het leidt er vaak toe dat de mannen een grotere rol gaan spelen in het koken thuis.
Het maakt niet uit of je voor je plezier of als carrière wilt koken; het begin van heerlijke maaltijden begint met de juiste kookkennis. In alle culturen van over de hele wereld zitten we met vrienden en familie aan tafel. Hopelijk heeft dit artikel je wat vertrouwen gegeven voor de volgende keer dat je in de keuken staat. Elk jaar verschijnen er verschillende producten in verband met keukenapparatuur: van waterkokers tot airfryers. Al deze zijn verkrijgbaar bij Zie kitchenary lab.